-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8728 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

چرا ماه محرم به هر مسجدي كه ميرويم روحانيون در مورد واقعه عاشورا و تاسوعا مطلبهاي متفاوتي ميگويند؟ آيا در آن زمان تمام چيزهاي متفاوتي كه اين روزها ميگويند درست است؟

اگر مقصود از متفاوت مطالب آن است كه روحانيان مسائل و موضوعات مختلفي را مطرح ميكنند، بايد گفت: در حادثه عاشورا مسائل مختلف اتفاق افتاده است.؛ مانند دعوت مردم كوفه از امام، بيعت نكردن امام حسين (ع) با يزيد و جنايات وي و... طبيعي است كه روحانيان از زاويههاي مختلف به بيان اين مسائل ميپردازند. پرداختن به ابعاد حادثهي عاشورا نه تنها اشكال ندارد، بلكه يكي از بايستههاي تبيين حادثه محسوب ميشود. از سوي ديگر در ايام عاشورا مسائل ديگر مانند احكام، اخلاق و... نيز بيان ميشود. در آموزههاي ديني يكي از فلسفههاي عزاداري براي امام حسين (ع) احياي معارف ديني بيان شده است كه معارف ديني ابعاد گستردهاي دارد.

اما اگر مقصود از مطالب متفاوت آن باشد كه مطالب روحانيون به همديگر تضاد دارد و با همديگر سازگار است، بايد گفت كه متأسفانه برخي از مسائل عاشورا تحريف شده و غير واقعي هستند، به همين جهت برخي از روحانيان مسايلي را بيان ميكنند كه همگوني ندارند.

اين مسئله علتهاي متعدد ميتواند داشته باشد كه از جمله آنها، ضعف برخي از منابع تاريخي است. اما بايد توجه داشت كه:

اولاً حادثه عاشورا از جمله رخدادهايي است كه به خاطر حضور اهل بيت (ع) در كربلا بيشتر مسايل آن تحريف نشده است. آن دسته از مسايلي كه تحريف شدهاند، محدود هستند؛

ثانياً: بيشتر روحانيان آن دسته از مطالب را بيان ميكنند كه واقعيت داشته و ريشه در منابع معتبر دارد. البته تعداد محدودي از روحانيان به دليل ضعف توان علمي ممكن است اشتباه كرده و برخي از مطالب غير واقعي را بيان كنند، اما اين نميتواند معيار و دليل شود كه گفته شود: روحانيان مسايل تحريف شده و غير واقعي حادثه عاشورا بيان ميكنند.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.